Αυτοάμυνα και καθημερινότητα: 5 ερωτήσεις τροφή για σκέψη…

Ουσιαστικά, η εκπαίδευση μας στην αυτοάμυνα είναι για να κινούμαστε όσο μπορούμε ασφαλείς στην καθημερινή μας ζωή. Όντας απρόβλεπτα, οι επιθέσεις αυτές μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Με αυτό το σκεπτικό, προτείνουμε να αναπτύξετε έναν διάλογο μεταξύ της καθημερινής σας ζωής και της εκπαίδευσης σας στην αυτοάμυνα. Με τον τρόπο αυτό, η εκπαίδευση γίνεται πιο κατανοητή και πιο σχετική με αυτές -επιθέσεις-.

Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις που είναι “τροφή για σκέψη”:

Πως ταξιδεύετε / κινείστε καθημερινά;  Οδηγείτε στην εργασία; Περπατάτε, τρέχετε ή χρησιμοποιήτε για τις μετακινήσεις σας το ποδήλατο; Χρησιμοποιείται το μετρό, το τραμ ή το λεωφορείο; Ταξιδεύετε συχνά με αεροπλάνο; Χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητα σας υπόγειο χώρο στάθμευσης; Σε όλες αυτές τις καταστάσεις μπορεί να προκύψει η χρήση αυτοάμυνας! Σκεφτείτε ή διαβάστε για πιθανά και πραγματικά σενάρια. Ρωτήστε τον εκπαιδευτή σας για συμβουλές που μπορεί να σας δώσει.

Ποια είναι η  καθημερινή σας / εργασιακή δραστηριότητα;  Είστε αστυνομικός ή φύλακας; Διδάσκετε; Εάν ναι, ποια ηλικιακή ομάδα; Είστε οδηγός ταξί, οδηγός Μαζικών Μέσων Μεταφοράς που έρχεται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους (μερικούς από αυτούς λιγότερο ευχάριστους). Είστε ένας φοιτητής που ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας στην Πανεπιστημιούπολη;

• Τι ενδυμασία έχετε κατά την εργασία σας ή στην καθημερινή σας ζωή; Κοστούμι, casual ενδυμασία ……;   Πώς  θα αντιδράσετε εάν σας επιτεθούν και φοράτε οι γυναίκες ψηλά παπούτσια ή όχι τόσο βολικά ρούχα; Δεν είναι εύκολο… είναι;

• Χρησιμοποιήτε τσάντες / σακίδια στις καθημερινές σας μετακινήσεις;   Χαρτοφύλακα, σακίδιο, έχετε μαζί σας καφέ ή ένα μπουκαλάκι νερό;  Τα αντικείμενα αυτά μπορούν να εμποδίσουν μία επίθεση; Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κοινά αντικείμενα για την αυτοάμυνα σας ώστε να κερδίσετε χρόνο να διαφύγετε;

Κινείστε συνήθως με παρέα  ή είστε μοναχικός άνθρωπος; Βγάζετε το σκύλο σας βόλτα;  Σας αρέσει να τρέχετε ( joking) μόνοι σας; Να ξέρετε ότι οι επιτιθέμενοι στοχεύουν γενικά μοναχικούς ανθρώπους!

Οι επιθέσεις γίνονται στην διάρκεια της καθημερινότητας των ανθρώπων. Εξετάστε το δικό σας καθημερινό πρόγραμμα και ζητήστε από τον εκπαιδευτή σας συμβουλές πως να αντιμετωπίσετε πιθανά προβλήματα και σενάρια.

Stay safe… Kida!

Παναγιώτης Γαλάνης
Εκπαιδευτής Kravmaga

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή !!